Remontti-ilmoitus

Huoneiston remontti-ilmoitus

Osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä. Kunnossapito- ja muutostöistä on kuitenkin ilmoitettava kirjallisesti etukäteen taloyhtiölle. Taloyhtiöllä on oikeus asettaa muutostyölle tarvittaessa ehtoja.

Kiinteistöliitto on laatinut suosituksen niistä muutos- ja kunnossapitotöistä, joista osakkaan tulee ilmoittaa taloyhtiölle. Lue lisää Taloyhtio.net -sivustolta.

Taloyhtiöllä on oikeus valvoa muutos- ja kunnossapitotyötä. Taloyhtiöllä on myös asunto-osakeyhtiölain tuoma velvollisuus ylläpitää rekisteriä tehtävistä korjaus- ja kunnossapitotoimenpiteistä.

Remontin tekijän tulee huolehtia siitä ettei naapureille ja taloyhtiön muille osakkaille aiheudu haittaa. Remonttia tulee tehdä niin että remonttimelu rajoittuu klo 8-20 väliin. Remonttitarvikkeiden kuljetus ei saa aiheuttaa vahinkoja taloyhtiön rakenteille ja taloyhtiön tiloihin jääneet roskat ja pöly tulee poistaa välittömästi. Remontin jätteitä ei saa viedä taloyhtiön roska-astioihin vaan ne tulee itse kuljettaa pois. Taloyhtiön pelastusteiden tukkiminen on ehdottomasti kielletty.